Nytt design fremhevet velvære området

Denne store, finske kjeden brukte et nytt retaildesign til å realisere en moderne, forbrukerdrevet opplevelse for velværeavdelingen.

Butikkdesignet trengte en ny, forbrukerdrevet tilnærming

Stockmann i Finland hadde i noen tid følt at velværeavdelingens utseendet og design ikke tilfredsstilte forbrukernes skiftende behov. Butikkopplevelsen var gammeldags og mindre inspirerende enn konkurrenters, med en layout som ikke utnyttet plassen optimalt.

Fleksibel design

Vi jobbet sammen med Stockmanns designteam for å utvikle et nytt utseende som passet merkevaren. Vår kreative designer produserte deretter 2D- og 3D-bilder for å finne et forbrukervennlig design, optimalisert for området.

Tidlig i prosjektet bestemte vi oss for at den målrettede forbrukeropplevelsen kunne adresseres hvis alt inventar ble designet for å være fleksibelt, noe som gjorde endringene mer kostnadseffektive. Deretter ble forskjellige materialer vurdert for å finne akkurat den rette følelsen, kombinert med globale kosmetikkmerkers egne display. For å visualisere designet ble det laget tekniske tegninger, som også fungerte som tegninger for produksjons- og i installasjonsprosessen.

Behagelig miks av materialer og displays

Resultatet er en hyggelig blanding av moderne og unikt inventar, skreddersydd så vel som standard, kombinert med globale kosmetikkmerkers egne display. Kontrasten mellom særegne materialer og display skaper et inspirerende område som forbrukerne enkelt kan navigere rundt.

Share this on