Een supermarktbeleving die de aandacht trekt

Om een klantbeleving te leveren die net dat beetje extra biedt, besloot Coop dat hun volgende geopende winkel een winkel met een volledig nieuwe beleving zou moeten worden. Het plan was om de winkel op te delen over twee verdiepingen, waarvan er een uit een ontspannen café- en restaurantgedeelte bestond, en de andere uit een exclusieve, innovatieve supermarkt – beide zo duurzaam mogelijk ingericht. 

FOCUS OP DUURZAAMHEID EN INNOVATIE

Grote dromen, in combinatie met een klein gebied en een strakke planning kunnen een lastige uitdaging vormen. Om niet in te hoeven boeten aan de gewenste beleving en de verbeterde efficiëntie werkte ITAB nauw samen met architecten en Coop om slimme oplossingen te vinden. 

De impact van de doorstroom en verlichting analyseren

De inrichting van de winkel werd zorgvuldig geanalyseerd en ontworpen om een aangename klantenstroom en optimale merchandising-oplossingen te verzorgen. Ieder detail werd verzorgd om de verblijfstijd te ondersteunen, de verkoop te vergroten en de wachttijd te verkorten voor de klant. 

 

Om het merk van Coop om te zetten tot een duurzame en innovatieve klantenbeleving, werden details van duurzame materialen gemaakt toegevoegd op allerlei plekken in het winkelontwerp. Oplossingen zoals een naadloze betaling met de mobiele telefoon en geleidende digitale schermen werden aan het concept toegevoegd om zoveel mogelijk waarde te bieden aan de bezoekers, maar ook om de gewenste innovatieve smaak te verkrijgen. 

 

Er werd besloten dat het grootste deel van het meubilair maatwerk moest zijn, ontworpen en geproduceerd met zo duurzaam mogelijk materiaal. We gebruikten het volledig potentieel van de ruimte om het efficiënt te maken, maar tegelijkertijd toch een aangename beleving te bieden.  

 

Ontdek Solution Design

 

De caféverdieping trekt nieuwe kopers aan

De caféverdieping van de Coop is nu een aangename ruimte die veel nieuwe klanten aantrekken, zelfs klanten die normaal gesproken niet naar de winkel zouden komen. Mogelijk komt het door de verwelkomende winkelinrichting of het duurzame gevoel, wat het een populaire, ontspannende ruimte maakt om te lunchen of koffie te drinken. 

Wanneer de klanten hun eten op hebben, gaan ze natuurlijk even langs de supermarktverdieping om te kopen wat ze nodig hebben voor hun ontbijt. En dat zorgt natuurlijk voor nog meer verkoop!  

Het unieke ontwerp en de app-betalingen versterken de supermarktverdieping

Het unieke, hypermoderne meubilair, de goed ontworpen winkelinrichting en de innovatieve oplossingen zoals de app-betalingen maken dit een goedbezochte ruimte, en niet alleen door de consument. Veel geïnteresseerde retailers komen vaak langs om een kijkje te nemen naar de elegante merchandising die klanten geleidt en tegelijkertijd de verkoop vergroot. 

Om het verschil te maken in de kritieke aankoopfase, ziet de consument een goed ontworpen checkout-gebied. De reden dat deze nogal klein is, is dat de belangrijkste betalingswijze, zoals eerder is gezegd, direct gekoppeld is aan een app. De mix van betalingswijzen ondersteunt de behoeften van iedere consument. 

Share this on